2-MarcoMeijerink-IMG_3923

Marco Meijerink

Onze reisleiders zijn op iedere reis inzetbaar.

Marco is reisleider sinds: 2009

Marco heeft onderstaande routes gereden:

  • Route 66
  • Route 66 Mini
  • Four Corners

Waarom wilde je reizen gaan begeleiden?

Een vriend die dit vaker had gedaan vroeg of ik mee wilde met de Four Courners, als begeleider. Dit leek me een geweldige beleving. Eenmaal op pad, kreeg ik er steeds meer schik in. Sindsdien heb ik nog vaker de Route 66 gereden. Reisleider zijn is voor mij een combinatie van het helpen van anderen, een gedenkwaardige tijd hebben en tevens een stukje vakantie voor mezelf. En tot nu toe is dat naar mijn beleving uitstekend gelukt.

Wat is leuk aan het begeleiden van reizen?

Het leuke van een reis begeleiden in Amerika is de beleving. Je helpt anderen een memorabele tijd te beleven, tijdens een groot avontuur. In Amerika kom je veel verschillende landschappen tegen en doe je veel verschillende indrukken op. Door meerdere keren dezelfde ritten te rijden, verdiep je je ook steeds meer in de lokale bezienswaardigheden, gewoonten en culinaire mogelijkheden. Het is iedere keer toch weer net iets anders.

Wat is mooi aan het motorrijden in Amerika?

Het mooie aan het motorrijden op de manier waarop wij dat doen, is in de eerste plaats het landschap. Daarnaast is het gemak en het tempo in Amerika wat rustiger dan in Europa, zeker buiten de grote steden. Tijdens de Route 66 rijd je van oost naar west.  Het landschap verandert van groene bebossing, naar uitgestrekte velden, naar woestijnlandschappen en vervolgens naar bergachtige gebieden tot aan de oceaan. Dit alles zie je in één rit.