Groepsreizen informatie

Dromen van Amerika en Canada

Met z’n allen cruisen, geeft een kick. Een tour met Route 66 Reizen staat garant voor onvergetelijke momenten. Onderweg zie je bijzondere plekken, parken en bezienswaardigheden. Zo maakt een helikoptervlucht over de south rim deel uit van alle groepsreizen door de Grand Canyon.
Wat wordt het? Alle hoogtepunten van Californië & het westen in één reis? De motorgekte van Sturgis, een zonvakantie in de winter in Florida, een Muziektrail door het zuidoosten of een tocht door de Rockies? Maak je voor het eerst een motorreis, dan is de Four Corners de ideale tour om mee te beginnen. Are you experienced? Kies je voor de ultimate trip: de Route 66.

All Included concept

Wij werken met een all included concept voor onze groepsreizen. Geen onverwachte kosten ter plaatse (zoals voor benzine en nationale parken), geen kleine lettertjes, je weet vooraf wat je reis kost.
Standaard is onder andere inbegrepen;

 • Brandstof
 • All Risk schade/diefstal motorverzekering (Europeesche)
 • Parken en excursies
 • Kleine groepen tot max. 14 motoren

Per reis staat exact omschreven welke parken en excursies zijn inbegrepen. De enige kosten in Amerika zijn je drankjes, eten en tipgeld. Hiervoor kun je circa $ 55 - $ 65 per dag begroten. In een aantal hotels is een ontbijt inbegrepen. Op een aantal reizen zijn extra excursies of bezienswaardigheden mogelijk, de kosten kun je ter plaatse voldoen. Luchthavenbelastingen, toeslagen en heffingen vliegticket, zijn niet in het all included concept inbegrepen.

Minimumleeftijd

 • Voor groepsreizen is de minimumleeftijd 18 jaar 

Rijervaring

Bij de groepsreizen wordt er in kleine groepen gereden. Wij nemen vooraf geen rijvaardigheidstest af, maar gaan ervan uit dat je zelf genoeg verantwoordelijkheidsgevoel heeft om te bepalen of u over voldoende rijervaring beschikt om deel te nemen. Ook beoordeel je zelf of je de reis nog fysiek aan kunt. We rijden regelmatig door bochtig en bergachtig terrein en dat vereist toch een zekere bedrevenheid.
Per reis kun je bekijken welke vaardigheden worden verwacht.

Reistoestemming Amerika - ESTA en/of Canada - ETA

Voor het reizen naar Amerika of  Canada heb je reistoestemming nodig. Dit heet ESTA of ETA  (Electronic System Travel Authorization) en kan geheel digitaal worden aangevraagd, nadat je de reisdocumenten hebt ontvangen (ca. 8 weken voor vertrek). Twijfel je of je toestemming krijgt, vraag het dan eerder aan.

USA: Voor een nieuwe aanvraag of een bestaande aanvraag opzoeken: https://esta.cbp.dhs.gov/
De kosten verbonden aan deze ESTA kunnen uitsluitend betaald worden met een creditkaart of via Paypal.

CANADA: Voor het reizen naar Canada bijvoorbeeld als uw vlucht een tussenstop heeft in Canada, dient u ook reistoestemming (ETA) aan te vragen. Klik hier voor de ETA aanvraag.

Advies: Regel een ESTA/ETA altijd zelf! en niet via een online bureau, die rekenen hiervoor (onnodige) kosten.

Paspoort, rijbewijs, bankpas en creditkaart

 • Je paspoort en rijbewijs dienen na terugkomst uit Amerika nog ca. 3 mnd. geldig te zijn. Heb je een nieuw paspoort nodig, regel dit dan eerst voordat je de ESTA aanvraagt. Esta is namelijk 2 jaar geldig en gekoppeld aan je paspoortnummer. 
 • Een internationaal rijbewijs is niet nodig.
 • Je bankpas dien je tijdelijk in te stellen voor gebruik in Amerika, dit kan online bij je bank.
 • Een creditkaart is een must in Amerika. Onder andere voor de borgsom van de motor. Het bedrag van de borgsom wordt geblokkeerd op je bestedingslimiet. Zorg daarom voor voldoende limiet. Maak melding bij je creditkaart maatschappij dat je de kaart in Amerika gaat gebruiken.

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen?
1x ruimbagage (max. 23 kg)
1x handbagage (bijv. rugzak) (max. 10 kg)
1x personal item (bijv. helm) ( Let op: op vluchten met de KLM is een helm niet meer toegestaan als handbagage, deze moet dan in je ruimbagage)
 
In verband met de beperkte ruimte in de volgwagen willen wij geen bagage in harde koffers maar (zachte) reistassen. Bijna dagelijks logeer je in een ander hotel, dus reis licht. Kleding wassen/drogen kan in veel hotels.
Na het ontvangen van uw vlucht itinerary (vliegticket) dient u zelf bij de luchtvaartmaatschappij de bagage vrijstelling te controleren. Dit wil nog wel eens wijzigen.

Kleding en accessoires

Regenkleding, lippenbalsem en een zonnebril dien je altijd bij u te hebben. Een bandana voor opwaaiend stof is ook prettig. Tijdens de kennismakingsbijeenkomst hoor je verder wat voor jouw reis de beste kleding is. Neem altijd je eigen helm mee!

Route groepsreizen

De route van alle reizen is een richtlijn. De steden die wij vermelden bij de groepsreizen zijn de steden
van de overnachtingen. De route er naar toe kan door de reisleider ter plaatse nog worden aangepast. Dit
kan zijn door weersomstandigheden, afgesloten wegen, een mooiere route of nieuwe bezienswaardigheden. Wijzigingen voorbehouden.

[algemene-afbeeldingen] - groepsreis-informatie-route-66

Overnachtingen

De prijzen van onze groepsreizen zijn gebaseerd op een verblijf met logies, met 2 personen in een 2-persoonskamer, in kwalitatief goede motels/hotels. Reis je alleen? Je betaald geen toeslag, je wordt ingedeeld bij een andere reiziger.  Wil je toch een 1-persoonskamer, dan is er een toeslag. De kamers zijn voorzien van eigen toilet, douche-bad, TV en airco. In een aantal hotels is een continentaal ontbijt inbegrepen en een zwembad aanwezig.

Teamwork

Een groepsreis maak je met elkaar!
Wees flexibel en draag bij aan een leuke en positieve sfeer. Help elkaar en de reisleiders met de dagelijkse routine van de motoren en de bagage. That's Team spirit!

Reisduur

De reisduur wordt in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarin meegeteld.

Kennismakingsbijeenkomst ca. 3 - 8 weken voor vertrek

Voorafgaand aan je reis organiseren wij altijd een kennismakingsbijeenkomst met je reisgenoten en de reisleiding. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over de reis en alle praktische zaken zoals kleding, helm en regels worden besproken. Je ontvangt dan o.a.:

 • de reisdocumenten
 • kofferlabels
 • polisnummer van je annulerings- en reisverzekering (indien bij ons afgesloten)

Verlengen van je reis

Groepsreizen kunnen geheel naar wens worden verlengd met extra reis en motordagen, autohuur en extra tussenvlucht.

Groepsreis op maat

Heb je een eigen groep waarmee je een reis wilt maken met begeleiding van ons? Dit is mogelijk vanaf 10 motorrijders.

Uitsluiting van de reis

Er wordt verwacht dat je vlot, ook met een vreemde motor, aan het verkeer kan deelnemen. Wij zullen je daarbij ondersteunen en adviseren. Het gebruik van alcoholische drank en/of drugs tijdens het rijden is verboden. Deelnemers kunnen hierdoor worden uitgesloten van de resterende reis. Kosten hieruit voortvloeiend zijn geheel voor rekening van de deelnemer. In dergelijke gevallen wordt ook de reissom niet terugbetaald.

Minimum aantal deelnemers

Voor al onze groepsreizen geldt een minimum aantal van 8 motorrijders om de reis uit te voeren.
Annulering als gevolg van onvoldoende deelname is een recht van Route 66 Reizen en geen plicht. Dit zal
minimaal 4 weken voor vertrek kenbaar worden gemaakt. Uiteraard wordt de aan ons geheel of gedeeltelijk
betaalde reissom volledig gerestitueerd of wij kunnen je kosteloos omboeken op een andere reis.

Motoren 

De door jou gehuurde motor is schoon en heeft van de dealer een servicebeurt gehad. In de USA dien je een huurcontract te ondertekenen en een borg te betalen. Borg wordt gereserveerd op het bestedingslimiet van je creditkaart. Zorg daarom voor voldoende limiet.

Zorg voor de motor en instructies

De reisleider zorgt voor de nodige instructies, sloten en beveiliging van de motor. Bij de kennismaking ontvangt je alle informatie. Je bent echter ook zelf verantwoordelijk voor het signaleren van technische mankementen.

Motorverzekeringen

De motor is standaard verzekerd met twee verzekeringen:
(1) Een verzekering van de Amerikaanse verhuurder. Deze verzekering heeft een eigen risico van $ 3000 voor schade aan de motor en $ 5000 bij diefstal. Dit eigen risico is aanvullend verzekerd met een, 
(2) Afkoop eigen risico schade/diefstal motorverzekering van de Europeesche Verzekeringen in Nederland. In geval van schade dien je de schade aan de Amerikaanse verhuurder te betalen. Zodra dit bedrag is betaald kan dit bedrag weer worden ingediend op de Nederlandse verzekering van de Europeesche.
Eventuele sleepkosten en repatriëring van de motor, na een ongeval dienen apart te worden betaald. Vergoeding hiervan volgens de voorwaarden van de Europeesche.

[algemene-afbeeldingen] - groepsreizen-informatie-route-66

Schade

In geval van schade door een ongeval dient altijd binnen 48 uur een politierapport opgemaakt te worden. Bij ontbreken hiervan kun je geheel verantwoordelijk worden gesteld voor de schade. Te allen tijde dient het schadebedrag ter plaatse te worden voldaan, tot het maximum van het eigen risico plus sleepkosten en repatriëring van de motor, indien van toepassing.
Een reisleider zal je zoveel mogelijk bijstaan in geval van schade of een ongeval.

Schade door oneigenlijk gebruik, nalatigheid of roekeloos rijden (al dan niet onder invloed van alcohol/drugs/medicijnen) is voor eigen risico en het schadebedrag dient (na taxatie) ter plaatse te worden voldaan. Let op! Na een ongeval komt het huurcontract direct te vervallen.

Reissom betalingen

Na het boeken van een reis, ontvangt je binnen ca. 14 dagen een boekingsbevestiging met factuur.
Aanbetaling motorrijders € 1250 | Duopassagiers € 750 | Boekingskosten € 35
Voor het restantbedrag ontvang je een apart factuur. De reissom dient uiterlijk 8 weken voor vertrek op onze rekening te zijn bijgeschreven.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Route66Reizen is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGRgarantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.”