Veelgestelde vragen over
Fly & Bike & Hotel arrangementen

Is dit een groepsreis?

Fly & Bike & Hotel arrangementen zijn geen groepsreizen. Het zijn individuele zelfstandige reizen waarbij de route vast ligt en alle hotels voor u zijn geboekt. U kiest zelf een vertrekdatum.

Wat is inbegrepen bij een fly & bike & hotel arrangement?

Onze Fly & Bike & Hotel arrangementen bestaan uit een pakketreis waarbij uw motorhuur, vliegticket,  hotel accommodatie, en routeboek zijn inbegrepen. Bekijk de arrangementen voor een volledige lijst van wat wel en niet inbegrepen is.

Is brandstof en olie inbegrepen? 

Nee, brandstof en olie is niet inbegrepen. (bij groepsreizen is dit wel inbegrepen)

Kan ik mijn bagage tijdens de reis bij de verhuurder opbergen? 

Ja alle verhuurlocaties bieden (op eigen risico) een gratis opbergruimte aan voor uw bagage.

Waar bestaat het routeboek uit en zijn er andere opties?

Het routeboek is uw routebegeleiding tijdens uw reis. Het boek bestaat uit routesuggesties, bezienswaardigheden en papieren kaarten. Wilt u bij voorkeur een motor rijden met een GPS systeem, deze is standaard ingebouwd op de Harley D. Road Glide | Street Glide | Electra Glide en de Honda Goldwing.

Ontvang ik de door mij opgegeven eerste keuze motor, is het gegarandeerd?

Helaas worden motorkeuzes niet gegarandeerd als gevolg van factoren die buiten onze controle vallen. De meerderheid van onze rijders ontvangt zijn of haar eerste keuze, desondanks vragen wij u om tijdens het boekingsproces twee voorkeuren door te geven.

Wat gebeurt er als ik motorpech krijg?

Als u motorpech krijgt dient u direct contact op te nemen met de motor ophaallocatie voor begeleiding. Uw ophaallocatie zorgt voor een oplossing zodat u uw reis verder kunt voortzetten. Wij kunnen van u vragen om de motor naar de dichtstbijzijnde locatie te brengen of reparatiewerkplaats; het sturen van een team om assistentie te verlenen; of vervanging van de motor. Uw ophaallocatie is uiteindelijk verantwoordelijk voor een passende oplossing.

Is er een verzekering inbegrepen bij het huren van een motor?

Bij het huren van een motor is een minimale verzekering inbegrepen, welke verplicht wordt door de staat waar u de motor huurt. Deze verzekering beschermt de rijder alleen tegen claims ingediend door derden voor schade aan eigendommen en verwondingen. EagleRider biedt een Theft & Damage Waiver de VIP of VIP ZERO aan waarmee u uw aansprakelijkheid vermindert bij schade aan de motor, alsmede de Supplemental Liability Insurance, welke de rijder beschermt tegen claims ingediend door derden.

Wat gebeurt er als het weer te slecht is om te gaan rijden?

Weersomstandigheden worden niet gegarandeerd voor onze individuele reizen. De verhuurder is niet aansprakelijk voor onplezierige en ongepaste weersomstandigheden. Restitutie is in dit geval niet mogelijk.

Moet ik een aanbetaling doen?

Ja, bij het boeken van de reis voor de motorrijder bedraagt dit € 1100 voor de duo passagier € 600 en boekingskosten € 35. Het restantbedrag dient u 8 weken voor vertrek te voldoen. In specifieke gevallen zullen wij hiervan afwijken.  

Is het ontbijt inbegrepen?

Het ontbijt is in de meeste gevallen niet inbegrepen bij onze individuele reizen. Sommige hotels bieden ontbijt aan samen met de kamer. 

Wat zijn de eisen om deel te mogen nemen aan een vast arrangement?

Om deel te mogen nemen aan onze individuele reizen moet u voldoen aan de volgende eisen.

  • Rijder moet ouder zijn dan 21 jaar.
  • Rijder moet in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs zonder restricties.
  • Rijder moet in het bezit zijn van een geldige creditcard.

Met welk rijbewijs kan ik een motor rijden in Amerika/Canada?

Een A motorrijbewijs uitgegeven door de Europeese Unie.

Als ik in het bezit ben van een motorrijbewijs met restricties kan ik dan nog deelnemen?

Helaas niet, om deel te mogen nemen aan een individuele reis moet u in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs zonder restricties.

Wat voor soort hotels zijn inbegrepen in de reis en kunnen wij een hotellijst ontvangen?

De hotels worden door ons geboekt op basis van beschikbaarheid en wij weten pas na bevestiging in welke hotels u zal verblijven. In de meeste gevallen boeken wij motorvriendelijke driesterrenhotels. Voorbeelden van de door ons geboekte hotels in het verleden zijn Best Western, Hilton, Holiday Inn en Quality Inn & Suites..
Kleine dorpen beschikken vaak alleen over driesterrenhotels, een hotel met meer sterren is wellicht niet mogelijk. 

Kunnen wij overnachtingen boeken voor en na de reis?

Ja, wij kunnen eenvoudig extra dagen toevoegen aan het begin of het einde van uw reis.

Kunnen wij de hotels die zijn geboekt nog veranderen tijdens de reis?

Helaas is het niet mogelijk om tijdens uw reis van hotel te veranderen. Uw hotels zijn geboekt op voorhand en als u eenmaal op reis bent is het niet mogelijk om van hotel te veranderen.

Gelden er vaste vertrektijden voor de vaste arrangementen?

Onze individuele reizen hebben geen vaste vertrektijden, u mag zelf bepalen op welke dag uw reis start (uiteraard moet de betreffende verhuurlocatie wel open zijn).

Wat gebeurt er als ik mijn reis moet annuleren?

Bij annulering hanteren wij de voorwaarden in onze algemene voorwaarden