Jan-Alcatraz2

Jan Nieuwstraten

Jan is reisleider sinds: 1993

Jan heeft onderstaande routes gereden:

  • Route 66
  • Route 66 Mini
  • Four Corners
  • Rocky Mountains
  • California Highlights
  • Music Trail
  • The Rockies 

Waarom wilde je reizen gaan begeleiden?

Begin jaren ’90 was ik lid van een Delftse Motor Toer Club. Ik heb mij voor deze club ingezet als secretaris- en lid van de toercommissie. Er zijn in die jaren diverse toertochten uitgezet. Het laatste hoogtepunt was een rit in 1994 met meer dan 100 deelnemers. Vervolgens deed het internet zijn intrede en veel leden kwamen daardoor niet meer naar het clubhuis en werden er geen tours meer uitgezet. Ik wilde graag tours blijven begeleiden en heb daarom diverse reisorganisaties benaderd.

Ik kreeg een aantal reacties, waaronder van Route 66 Reizen. Route 66 Reizen was een vrij nieuwe speler op de markt in de jaren ’90, dus hier kon nog wel wat werk verzet worden. Ik begeleid nog steeds met heel veel plezier motorreizen.

Wat is leuk aan het begeleiden van reizen?

Het leuke aan het begeleiden van reizen vind ik dat er steeds andere mensen en nieuwe situaties zijn, ook al rijd ik dezelfde route. Geen reis is hetzelfde. Ik ben geboren in Amerika en ik laat reizigers graag mijn geboorteland zien en ervaren. Een land waar ze nog lang met mooie anekdotes aan terug denken, is mijn meest motiverende drijfveer om de reizen te begeleiden.

Wat is mooi aan het motorrijden in Amerika?

Het mooie aan motorrijden door Amerika en Canada is zonder twijfel de diversiteit aan mensen, landschappen, parken en steden. Zowel met 45 graden Celsius door een woestijn of met 10 graden Celsius door het bochtige  traject van de Rockies. In Amerika en Canada zijn geen verkeersremmende maatregelen (in de ruimste zin van het woord), een rustig verkeersbeeld en het knorren van je motor waar jij dan lekker op rond tuft, maakt het helemaal af.