Veelgestelde vragen over motorrijden in Amerika

Staat je vraag er niet bij?

Bekijk dan ook onze reistips

Is mijn aanbetaling en/of betaalde reissom verzekerd?

Ja, wij zijn aangesloten bij de SGR onder nummer 3377. Uw reisgeld is daarmee veilig gesteld, mocht er iets met ons bedrijf gebeuren.

Hoe groot zijn de groepen van de reizen?

Wij nemen maximaal 14 motorrijders mee, zodat de reisleiders goed overzicht kunnen houden en dat je niet te lang op elkaar hoeft te wachten bij bijvoorbeeld; benzine tanken en restaurants.

Hoe zit het met benzine en gebruiken jullie brandstofvouchers?

Bij de groepsreizen zijn de benzinekosten reeds inbegrepen en hoeft u niets ter plaatse meer te betalen. Bij veel andere reisbureaus wordt met brandstofvouchers gewerkt, wat zeer omslachtig is en uiteindelijk duurder voor u kan zijn en kan leiden tot irritaties onderling. (U dient dan ook mee te betalen aan de brandstof van de motor van de reisleider en de volgbus).

Welk type hotels zijn inbegrepen?

Wij overnachten in hotels op gunstige locaties ten opzichte van eetgelegenheden, bezienswaardigheden en bijv. winkels. In steden zoals San Francisco (dowtown) en New Orleans (French Quarter) slapen wij op loopafstand van leuke straten en bezienswaardigheden, aangezien wij hier meer tijd doorbrengen. Tijdens de Sturgis reis slapen wij niet in tenten maar in een schitterende authentieke luxe lodge.
Deze duurdere locaties zijn inbegrepen in onze reissom. Wij overnachten dus niet op goedkopere locaties buiten de stad, waardoor er veel extra reistijd is en dit ten koste gaat van wat u kunt zien.

Moet ik mijn eigen helm mee nemen?

Wij adviseren u om uw eigen helm mee te nemen. Dan weet u zeker dat u de juiste pasvorm heeft en het is hygiënischer. Uw helm mag mee als handbagage als “personal item” en daarnaast mag u dan nog een tas of rugzak meenemen en natuurlijk nog een grote tas als ruimbagage.

Welke motorkleding kan ik meenemen?

Het algemene kledingadvies bestaat uit:

  • laagjes kleding
  • regenpak
  • eigen helm
  • motor spijkerbroek (lederen motorpak is vaak niet comfortabel)

Voorafgaand aan een groepsreis wordt altijd een kennismakingslunch georganiseerd. U ontmoet dan uw reisleiding en reisgenoten. Hier krijgt u meer informatie over uw reis en ook advies over welke kleding voor uw reis het beste is.

Wat is de minimale leeftijd voor een groepsreis om motor te rijden?

Voor het rijden van een motor dien je minimaal 18 jaar te zijn. (Voor een fly & bike reis minimaal 21 jaar)

Heb ik een visum nodig?

Voor het reizen naar Amerika of  Canada heb je reistoestemming nodig. Dit heet ESTA of ETA  (Electronic System Travel Authorization) en kan geheel digitaal worden aangevraagd, nadat je de reisdocumenten hebt ontvangen (ca. 8 weken voor vertrek). Twijfel je of je toestemming krijgt, vraag het dan eerder aan. 

USA: Voor een nieuwe aanvraag of een bestaande aanvraag opzoeken: https://esta.cbp.dhs.gov/
De kosten verbonden aan deze ESTA kunnen uitsluitend betaald worden met een creditkaart of via Paypal.

CANADA: Voor het reizen naar Canada bijvoorbeeld als uw vlucht een tussenstop heeft in Canada, dient u ook reistoestemming (ETA) aan te vragen. Klik hier voor de ETA aanvraag.


(Let op dat u een reistoestemming zelf regelt en niet via een bureau, die hier extra kosten voor in rekening brengt).
Kosten bedragen $ 14 voor de Amerikaanse ESTA en $ 7 voor de Canadese ETA.
Deze kosten dient u per creditkaart of Paypal te voldoen tijdens de aanvraag. U ontvangt direct uw ESTA/ETA reisnummer op het scherm of binnen enkele dagen per e-mail. Ontvangt u geen e-mail, kijk dan in uw spambox of ga terug naar de website en kijk bij bestaande aanvraag.
Krijgt u helemaal niets, neem dat contact op met het Amerikaanse of Canadese consulaat. 

De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt.

Wat is het prijsverschil tussen Fly & Bike en een groepsreis?

De kosten van een georganiseerde motorreis in Amerika worden vaak als horde gezien ten opzichte van het zelf alles regelen. Uit ervaring blijkt echter, dat het verschil in de praktijk vaak minimaal is. Laten we voorop stellen, dat als je met een beperkt budget op reis wil, motorrijden in Amerika niet je ideale vakantie is. 

Het verschil in de perceptie van de kosten zit vooral in het feit dat bij een georganiseerde reis de kosten voor het grootste gedeelte vooraf komen, terwijl bij een reis die je zelf regelt de kosten vooral ter plaatse gemaakt worden. Vaak vallen die kosten, voor brandstof, overnachtingen, entreegelden voor de Nationale Parken, tolgelden, parkeergelden etc. toch tegen. Ook wordt de Sales Tax (in Amerika worden alle prijzen aangegeven zonder tax, een soort BTW) vaak vergeten.

Laat de keuze dus eerder afhangen van je persoonlijke voorkeur en de andere verschillen, dan puur financiele redenen. De besparing weegt in de praktijk vaak niet op tegen het verloren reisgenot als je de verkeerde keuze gemaakt hebt.

Ik woon in België, kan ik ook vanaf Brussel vliegen?

Ja, u kunt vanaf Brussel vliegen.

Kan ik ook via andere steden vliegen en/of een tussenstop maken met een groepsreis?

Ja, u kunt ook op andere steden vliegen. Eventueel bijkomende kosten kunnen wij vooraf voor u berekenen.

Wat is het verschil met jullie reizen en die van andere reisorganisaties?

Onze groepsreizen zijn All Included. Alle bijkomende kosten zijn reeds inbegrepen in de reissom zoals: Tol, parkeergeld, toegangsprijs parken & excursies, benzine en een All Risk Motorverzekering. Per reis zijn de parken en excursies vermeld die zijn inbegrepen. Bij ons geen onduidelijkheden, kleine lettertjes of onverwachte kosten ter plaatse. Wij gaan voor optimale beleving van een groepsreis en boeken hotels op gunstige plaatsen en in de buurt van bijvoorbeeld bezienswaardigheden.
Daarnaast organiseren wij altijd een kennismakingsbijeenkomst met uw groep, inclusief maaltijd. Dit wordt altijd enorm op prijs gesteld. Het is heel leuk om alvast kennis te maken met uw reisgenoten en de reisleiding.

Kan ik afwijken van de reisdatum van een groepsreis?

Ja, u kunt altijd eerder vertrekken en later terugkomen. Er is zoveel te zien in de USA dat u wellicht uw reis wilt uitbreiden. Met een bezoek aan een stad, bezienswaardigheden, parken of attracties. Of u wilt langs bij familie of vrienden. Eventueel bijkomende kosten kunnen wij  vooraf voor u berekenen.

Hoe zit het met verzekeringen?

  • Een reis-, en annuleringsverzekering kunt u bij ons afsluiten, deze brengen wij onder bij de Europeesche. Heeft u zelf een doorlopende verzekering let dan op de maximale vergoeding van uw doorlopende annuleringsverzekering en dat u werelddekking heeft op uw reisverzekering. Kijk bij onze reisverzekeringen.
  • Bij een groepsreis is een All Risk schade/diefstal motorverzekering met een eigen risico van $ 0,00 inbegrepen.