Veelgestelde vragen over Fly & Bike reizen

Biedt de verhuurder uitleg aan met betrekking tot de huurmotor indien ik de motor niet gewend ben?

Ja. Na de snelle check-in op de locatie zal een van de medewerkers u uitgebreid kennis laten maken met uw huurmotor. De oriëntatie bestaat uit een grondige schade en veiligheidsinspectie, alsmede een uitleg over engine starting and cutoff procedures, location of braking, turn signals, emergy flashers, stereo operations, saddle bags, cable and disc locking procedures, location and storage of the motorcycle registration en veel meer. Stel al uw vragen om uzelf 100% comfortabel en zelfverzekerd te voelen voordat u op motorreis gaat.

Wat is de borg en hoe werkt creditcard autorisatie?

Afhankelijk van de door u gekozen Theft en Damage Waiver zal een borg tussen de $100-$ 750 worden ingehouden bij het ophalen van uw motor. De borg zal worden ingehouden op uw bestedingslimiet van uw creditcard (nog niet afgeschreven). Wanneer u de motor terugbrengt op tijd en zonder schade zal het bestedingslimiet weer terug worden gezet op uw creditcard.

Kan ik een regenpak huren?

Doorgaans worden bij de verhuurstations geen regenpakken verhuurd.

Installeert de verhuurder mijn navigatiesysteem of electronisch apparaat?

Helaas, er zijn zoveel soorten aan electronische apparaten dat het niet mogelijk is om deze te installeren. Met betrekking tot electronic hook ups moet u zelf zorgen voor de power cables die aangesloten kunnen worden op uw huurmotor. 

Zijn de huurmotoren uitgerust met een navigatiesysteem, iPod of andere apparaten tijdens de reis?

De Harley-Davidson Street Glide, Electra Glide, Road Glide en de Honda Goldwing beschikken over een ingebouwde Harley navigatie.

Hoe worden huurprijzen gecalculeerd?

Huurprijzen zijn gebaseerd op veranderingen per 24 uur. Als u de motor ophaalt om 10:00 AM wordt de motor terugverwacht voor 10:00 AM de volgende dag.

Kan ik mijn bagage opslaan tijdens het huren van een motor?

Ja, alle verhuurlocaties bieden (op eigen risico) een gratis opbergruimte aan voor uw bagage.

Hoe oud moet ik zijn om een motor te kunnen huren?

Veel verhuurders hanteren een minimumleeftijd van 21 jaar.  Er is geen leeftijdsgrens voor passagiers, maar de passagier moet in staat zijn om bij de voetsteunen of vloerplaten van de motor te kunnen. Ben je onder de 21 maar wel in het bezit van een motorrijbewijs neem dan contact met ons op om te kijken of waar we een motor voor je kunnen huren. 

Kan ik extra bestuurders toevoegen aan mijn motorhuur?

Ja, 1 extra rijder is toegestaan zonder extra kosten. De minimum leeftijd voor een extra bestuurder is 21 en een geldig motorrijbewijs is een vereiste.

Wat gebeurt er als ik een lekke band krijg?

Zorg ervoor dat u de motor parkeert op een veilige afstand van de weg. Alle verhuurlocaties bieden een gratis 24 uurs Breakdown telefoonnummer die u kunt bellen voor hulp. De meeste Theft and Damage Waiver opties dekken een gedeelte of alle kosten voor het repareren van een lekke band. Een Theft en Damage Waiver waarbij de kosten van een lekke band worden gedekt kan worden vooraf worden gekocht of ter plaatse bij de ophaallocatie bij het ophalen van de motor.

Wat is het beleid omtrent brandstof?

Alle motoren zijn voorzien met een volle brandstoftank bij het ophalen van uw motor, en moet worden teruggebracht met een volle brandstoftank. Als de motor terugbrengt met minder dan een volle brandstoftank kan een boete in rekening worden gebracht. 

Hoe worden mechanische storingen verholpen?

Alle verhuurlocaties geven u een Breakdown telefoonnummer. Deze kunt u bellen en krijgt u direct hulp. Zij  regelen dat de motor word gesleept naar de dichtstbijzijnde locatie of reparatiewerkplaats om u zo snel mogelijk terug op de weg te krijgen. Bereid u goed voor en kies voor een VIP of VIP ZERO Theft en Damage Waiver.

Zijn de zadeltassen aan de zijkant en opslag op motoren afsluitbaar?

Bepaalde modellen bieden afsluitbare opbergruimte aan. De Harley Davidson Electra Glide, Harley Davidson Road king Standard, Harley Davidson Street Glide en Honda Gold Wing motoren beschikken allemaal over afsluitbare opbergruimte, maar andere modellen niet. Wij bevelen u aan om waardevolle spullen 's nachts niet in de motor te laten zitten en ook niet wanneer u voor een langere tijd wegblijft.

Hoe betaal ik de reissom?

Na het boeken van een reis, ontvangt u binnen 14 dagen een boekingsbevestiging met factuur.
Aanbetaling motorrijders € 1250 | Duopassagiers € 750 | Boekingskosten € 45 | Bijdrage SGR fonds € 5
Voor het restantbedrag ontvangt u een apart factuur. De reissom dient uiterlijk 8 weken voor vertrek op onze rekening te zijn bijgeschreven.