foto-1-Dirk-Broeckx-klein

Dirk Broeckx (BE)

Dirk uit België is aan het team toegevoegd in 2019 en gaat nu in opleiding. 

Waarom wilde je reizen gaan begeleiden?

Ik ben al jaren een fervent motard en geniet van lokale ritjes maar als het echt lente wordt, dan stap ik de motor op voor een weekendje weg of een langere reis door Europa of Amerika.

Naast mijn passie voor Harley’s en reizen, heb ik als brandweerofficier ervaring met het organiseren van events en buitenlandse missies. Ik ga graag om met mensen en vind het vooral fijn om het anderen naar hun zit te maken. Een ideale smeltkroes om reisbegeleider te worden....toch?

Wat is leuk aan het begeleiden van reizen?

Genieten van de totale vrijheid als individuele reiziger is erg leuk maar mijn ervaring leert dat,voor wie graag met mensen omgaat, passies en ervaringen delen met gelijkgestemden ook heerlijk is. Lachende gezichten, aanstekelijk enthousiasme, samen een onvergetelijke ervaring beleven, dat geeft voldoening en maakt me blij.

Wat is mooi aan het motorrijden in Amerika?

In 2011 reisde ik voor het eerst 2 weken op een motor door Noord-Amerika. Ik leerde gewoonten kennen en maakte er nieuwe vrienden. Gedreven door deze geweldige ervaring en de goesting naar meer, heb ik zowel in 2015 als 2016 een maand met de motor door Noord-Amerika getoerd. Telkens zowat 5000 mijl zalig cruisen over eindeloze wegen en door adembenemende nationale parken, Route 66 beleven, bezoekjes aan must sees en idyllische dorpjes, chillen met vrienden rond een kampvuur, steak-night in een cowboybar in Texas, walvissen spotten in California,… En sindsdien vlieg ik minstens 1 keer per jaar terug om er te cruisen en plezier te maken met locals.

Mijn advies : Amerika hoort op de bucketlist van iedere avontuurlijk ingestelde motard!