Reistips voor Amerika

Waar moet u bij het voorbereiden van uw reis aan denken? Wat zijn de verschillen tussen de Amerikaanse en de Europese cultuur? Hieronder hebben wij een aantal reistips voor u. 

Rijervaring

Bij de groepsreizen wordt er in kleine groepen gereden. Wij nemen vooraf geen rijvaardigheidstest af, maar gaan ervan uit dat u zelf genoeg verantwoordelijkheidsgevoel heeft om te bepalen of u over voldoende rijervaring beschikt om deel te nemen. Ook beoordeelt u zelf of u de reis nog fysiek aan kunt.
We rijden regelmatig door bochtig en bergachtig terrein en dat vereist toch een zekere bedrevenheid.
Per reis kunt u bekijken welke vaardigheden worden verwacht.

Reistoestemming Amerika

Voor het reizen naar Amerika bent u verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Wij adviseren om dit ca. 3 - 6 weken voor vertrek aan te vragen. Dit kan uitsluitend online via de website van ESTA. (let op dat u dit zelf regelt en niet via een bureau, die hier extra kosten voor in rekening brengt).
Kosten bedragen $ 14 Deze kosten dient u per creditkaart of paypal te voldoen tijdens de aanvraag. U ontvangt direct uw ESTA reisnummer op het scherm of binnen enkele dagen per e-mail. Ontvangt u geen e-mail, kijk dan in uw spambox of kijk op de website bij: BESTAANDE AANVRAAG CONTROLEREN.
Krijgt u helemaal niets, neem dat contact op met het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. 
De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt.
Heeft u een vlucht met een overstap in Canada, dan dient u naast de ESTA ook een ETA aan te vragen.

Wanneer vraagt u de ESTA en/of ETA aan? U kunt deze bijvoorbeeld aanvragen zodra u van ons het eindfactuur heeft ontvangen, dit is ca. 8 - 10 weken voor vertrek. 

Reistoestemming Canada

Vanaf 15 maart 2016 bent u verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ETA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar Canada. De aanvraag valt onder uw eigen verantwoording, dit kan niet via Route 66 Reizen gerealiseerd worden. Voor een online aanvraag kunt u naar de website van ETA gaan. Kosten bedragen $ 7,00 Deze kosten dient u per creditkaart te voldoen tijdens de aanvraag. Bent u op reis naar Amerika en heeft u een overstap in Canada, dan dient u hiervoor ook de ETA aan te vragen!
De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 5 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt.
*Heeft u een vlucht naar Amerika met een tussenstop in Canada, dan is ook de ETA verplicht.

Wanneer vraagt u de ETA aan? U kunt deze bijvoorbeeld aanvragen zodra u van ons het eindfactuur heeft ontvangen, dit is ca. 8 - 10 weken voor vertrek. 

Paspoort

Voor een bezoek aan de Verenigde Staten dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na aankomst nog minimaal 30 dagen geldig moet zijn. Heeft u voor aanvang van de reis een nieuw paspoort nodig, regel dit dan eerst, voordat u de reistoestemming aanvraagt.

Creditkaart en bankpas

Bij het ophalen van de motor dient u borg te staan met een creditkaart.
De borg voor groepsreizen is $ 750 (dollar)
De borg voor Fly & Bike reizen is afhankelijk van de gekozen verzekering $ 100 of $ 750

Het bedrag van de borg wordt geblokkeerd op uw bestedingslimiet! Zorg daarom voor voldoende limiet. Wij adviseren ook om bij uw bank melding te maken dat u de creditkaart en uw bankpas in Amerika gaat gebruiken. Bij veel banken kunt u dit online regelen. Uw bankpas staat standaard geblokkeerd voor gebruik buiten Europa.

BAGAGE (INDICATIE)
Hoeveel bagage mag u meenemen?
[algemene-afbeeldingen] - Afbeelding-Reistas-Route66

Handbagage                         : 1x Personal item (bijv.*helm of laptop)
* Let op: op dit moment is het op vluchten van KLM/Delta standaard niet mogelijk om de helm als personal item mee te nemen. Bel met KLM klantenservice en vraag of die mee mag of stop de helm in je ruimbagage.
Handbagage                         : 1x Tas (maximaal gewicht samen met personal item 10 kg)
                                              max. 22x35x56 cm incl. wielen en gesloten handgreep
Incheck ruimbagage               : 1x zachte Tas/Koffer maximaal 128 cm en 23 kg
(voor groepsreizen geen koffers/tassen met harde buitenkant, i.v.m. ruimte/glijden in de volgbus)                                               

Het afsluiten van uw bagage is niet toegestaan vanwege veiligheidscontroles, m.u.v. een TSA slot, dit slot kan en mag door de douane worden geopend.

 • Check de website van de airline (zodra u uw reisdocumenten heeft ontvangen) voor de toegestane afmeting en gewicht van bagage en wat u wel/niet mag meenemen.
 • Regelingen met betrekking tot bagagevrijdom kan soms op korte termijn gewijzigd worden door de luchtvaartmaatschappij. Informeer voor de juiste voorwaarden kort voor vertrek zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
 • Let op! Wanneer u een binnenlandse vlucht heeft gereserveerd, ná een stopover kan het zijn dat uw bagagevrijdom afwijkt van de vrijdom voor intercontinentale vluchten. Zo kan het voorkomen dat u voor uw bagage een toeslag moet betalen. (bij het online inchecken kunt u bagage bijboeken, dit is goedkoper dan bij de incheckbalie)

Bij alle vluchten die wij boeken is reeds 23 kg ruimbagage inbegrepen dit in tegenstelling tot wat de airlines en/of ticket prijsvechters standaard aanbieden.

Samenstelling bagage

U mag uitsluitend vloeistoffen in uw handbagage meenemen in verpakkingen van maximaal 100 ml, bij voorkeur in een afsluitbare doorzichtige verpakking (in totaal 250 ml). Alle apparaten die werken op stroom (mobiel, laptop, tablets etc.) moeten opgeladen zijn.

Wat neemt u zeker mee?

 • Eigen helm
 • Regenpak (lichtgewicht)
 • Witte T-shirts met lange mouwen
 • Handschoenen
 • Motor jas en broek met Kevlar bescherming
 • Zakdoek katoen (zeer nuttig tegen het inademen van stof!) en/of nek bandana
 • Lippenbalsem en zonnebrandcrème factor 50
 • Zonnebril
 • Medicijnen (verdelen over hand- en incheckbagage) en een medicijnpaspoort (verkrijgbaar bij uw apotheek). Laat de medicijnen in het originele doosje. Naast eigen medicijnen kun je ook nog oogdruppels en Ibuprofen/paracetamol meenemen.
 • Verloopstekker(s) van USA stekker naar NL/BE stekker en een verdeeldoos met bijvoorbeeld 3 aansluitingen.
 • Neem niet teveel kleding mee. In bijna ieder hotel staan wasmachines en wasdrogers. Zo houdt u nog wat ruimte over voor eventuele aankoop van kleding.
 • Wat cashgeld in dollars en een creditkaart

Bagage tips

 • Mix de inhoud van uw bagage met de spullen van uw reispartner(s). Mocht er onverhoopt bagage kwijt raken, kunt u in ieder geval vooruit.
 • Maak een foto van de buitenkant en de inhoud van uw bagage en mail die naar uzelf (in geval van verlies of vermissing).

Kleding

Wij adviseren om in Amerika op de motor voornamelijk meerdere lagen kleding aan te doen en bijvoorbeeld motorjeans met Kevlar bescherming erin. In sommige gebieden en jaargetijden is het te warm voor een volledig leren motorpak. Een regenpak dien je altijd bij je te hebben, evenals handschoenen.

[algemene-afbeeldingen] - Afbeelding-motorbroek-Route66

Luchtvaartmaatschappijen

Wij werken uitsluitend met luchtvaartmaatschappijen die lijndienstvluchten aanbieden zoals KLM/Delta of de Alliance van United Airlines (Lufthansa etc). Het voordeel van een lijndienstvlucht is dat er meerdere vluchten op een dag gaan. Mocht u om wat voor reden in Amerika een overstap missen dan gaat er vaak binnen enkele uren weer een volgende vlucht. Op de heenvlucht is de overstaptijd meestal vanaf 1,5 uur op de terugvlucht kan dat zelfs nog korter zijn, aangezien u dan niet meer uw bagage ergens hoeft op te halen, die wordt direct doorgelabeld naar de eindbestemmng.

Online inchecken, stoelvoorkeur en speciale maaltijden

U kunt uw vluchtschema bekijken op de website van de luchtvaartmaatschappij door uw achternaam en bookings referentienummer in te voeren. Soms is het mogelijk om ver voor vertrek uw stoelnummer al te wijzigen.Per airline verschilt de procedure en de mogelijkheid.
Wij kunnen dit in ieder geval niet voor u wijzigen.

Kijk bij www.united.com als uw vluchtnummer begint met UA en ga naar "MY TRIP"
of www.klm.nl als het vluchtnummer begint met KL en ga naar "MIJN REIS"

Wat is een goeie stoel in het vliegtuig? Kijk hiervoor op www.seatguru.com
Bij alle airlines kunt u 24 uur van tevoren online inchecken. Let goed op eventuele wijzigingen van de vluchttijden. Bij een aantal airlines kun je thuis nog geen boardingspass printen. Dit wordt dan op de luchthaven afgegeven. Hiervoor kun je op de luchthaven naar de incheckbalie gaan of gebruik te maken van een incheckscherm.

Speciale wensen ten aanzien van maaltijden tijdens de vlucht i.v.m. bv. allergieën of dieet, dient u direct bij boeking aan ons door te geven.

Op de luchthaven en tijdens de vlucht

Zorg dat u voor de heenreis minimaal 3 uur en voor de terugreis minimaal 2 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig bent. De procedures zijn langer dan bij vluchten binnen Europa en misschien wilt u nog uw stoel wijzigen.

Advies tijdens de vlucht
Zorg dat u tijdens de vlucht voldoende water drinkt en 1 à 2 glazen Sprite, bij de eerste drankjes die u besteld. (Sprite zorgt voor een goede vochthuishouding en kan het opzetten van o.a. voeten verminderen). Het is niet aan te raden om koffie, thee, alcoholische dranken of vruchtensap te nemen. Uw lichaam heeft water nodig. Doe strekoefeningen in uw stoel, in het bijzonder voor de benen, en loop indien mogelijk het gangpad eens op en neer.  

Aan boord van het vliegtuig op de heenvlucht krijgt u een wit formulier:vul alles naar waarheid in; als u geen goederen invoert voor vrienden of familie, vul dan als bedrag $ 0 in. Laat het formulier bij de eerste douanepost zien, en lever het bij de tweede douanepost (nadat u uw koffers opgehaald hebt) in. Ook volledige adresgegevens van de eerste overnachting dient u paraat te hebben.

Aankomst luchthaven USA

Op de eerste luchthaven waar u Amerika binnenkomt komt u langs de bordercontrol. Vervolgens haalt u uw bagage op en gaat u door de Immigration/douane. Sommige koffers worden willekeurig helemaal onderzocht. Het is normaal als een koffer hiervoor achter een scherm meegenomen wordt. Er wordt een irisscan en/of vingerafdruk gemaakt van iedere bezoeker aan de Verenigde Staten van Amerika. Het door uw verkregen ESTA (Electronic System for Travel Authorization) Visum Waiver aanvraagnummer dient u bij u te hebben. Dit kan behoorlijk tijdrovend zijn. Hier levert u ook het formulier in dat u in het vliegtuig heeft ingevuld.
Het Amerikaanse luchthavenpersoneel staat niet als al te vriendelijk te boek en kan soms vrij kortaf mededelingen doen. Volg eventuele instructies kalm op.
Bent u niet in het bezit van de Nederlandse of Belgische Nationaliteit, dan dient u bij de Ambassade van uw thuisland te informeren welke documenten u nodig heeft.

Voor vluchten met een overstap
Na de douanecontrole zet u de bagage weer op een bagageband (voor uw binnenlandse vlucht) op aanwijzing van het luchthaven personeel en gaat u naar de gate. (Op de terugreis wordt de bagage direct doorgelabeld naar de eindbestemming). 

Kennismaking met uw reisleiding en reisgenoten

Voorafgaand aan een groepsreis wordt altijd een kennismakingslunch georganiseerd. U ontmoet dan uw reisleiding en reisgenoten. Hier krijgt u meer informatie over uw reis en ook advies over welke kleding voor uw reis het beste is.

MOTORRIJDEN EN REGELS

Maximumsnelheid

Motorrijden in Amerika en Canada is een andere ervaring dan motorrijden in Europa. De wegen zijn breder, net als de auto’s. Er rijden in de VS meer auto’s rond dan in Nederland en België, maar de wegen zijn daar op berekend.

Op stedelijke wegen mag u over het algemeen niet harder dan 25-35 mijl per uur (56 km/u); op snelwegen loopt de toegestane snelheid uiteen van een maximum van 55 tot 65-70 mijl per uur (88 - 112 km/u). Vooral als toerist kunt u in de VS beter niet harder rijden dan toegestaan. De politie treedt hard op tegen snelheidsovertreders, en er rijdt in de VS bijzonder veel politie rond.

BINNEN DE BEBOUWDE KOM
Er is soms ook een middelste baan die aan beide kanten een gele streep heeft. Deze middelste baan is bedoeld om af te slaan naar links zonder het achter oprijdende verkeer te hinderen, of om in te voegen zonder het verkeer te hinderen. De middelste baan (er is er altijd maar één) kan echter door auto's uit beide richtingen gebruikt worden, opletten dus! De gedachte achter die gescheiden middelste baan is, dat u bij het afslaan kan remmen zonder het andere verkeer te
hinderen; en bij het invoegen vanuit een zijweg alleen naar links hoeft te kijken, waarna u de middelste baan oprijdt, en alleen naar rechts hoeft te kijken om in te voegen.
De regel is simpel: gebruik de middelste baan (als die door gele lijnen gescheiden is van de rest van de weg) nooit om in te halen, alleen om af te slaan en in te voegen. Houdt daarbij uw ogen open voor verkeer uit de tegenovergestelde richting.

Bent u verkeerd gereden? Bij bijna ieder gebouw op een hoek/kruising kunt u er via een parkeerplaats omheen rijden.

Highways en Interstates

Amerikaanse snelwegen (‘Highways’ of ‘Interstates’) zijn in stedelijke gebieden vaak zeer breed: vier- tot zesbaans in elke richting is normaal. In de VS geldt daarom de regel ‘keep your lane’, ofwel blijf in uw rijstrook. Dat betekent dat u niet zoals in Nederland alleen voor het inhalen naar links mag gaan; u mag ook links blijven rijden, zolang u geen anderen hindert.

U kunt in de VS ook rechts inhalen en ingehaald worden, iets waar u zeer goed op bedacht moet zijn. Kijkt u dus altijd goed links en rechts voordat u van rijbaan wisselt. Als het verplicht is rechts te blijven rijden, staat dit duidelijk aangegeven door een bord met opschrift ‘keep right except to pass’. Op wegen met dit bord mag u alleen naar links als u wilt inhalen, en moet u zoveel mogelijk rechts blijven rijden.

De borden boven en naast de snelweg geven duidelijk aan waar u heen moet. Buiten stedelijke gebieden geven de borden dezelfde informatie als in Nederland, maar binnen stedelijke gebieden werkt het bordensysteem vaak iets anders dan hier.

Kruisingen

Op Amerikaanse kruisingen mag u in de meeste gevallen rechts afslaan, ook als het verkeerslicht op rood staat. Als u niet rechtsaf mag slaan, staat dit expliciet aangegeven door een bord met de woorden ‘no turn on red’.
U moet hier echter wel enkele regels bij inachtnemen: u moet altijd stoppen voordat u afslaat bij rood licht en u moet uzelf ervan overtuigen dat er geen ander verkeer de straat inrijdt. Bovendien mag u geen voetgangers hinderen bij het oversteken.

Op gelijkwaardige kruisingen zonder verkeerslicht staan vaak stopborden in elke richting. Dit betekent dat al het verkeer, uit welke richting dan ook, moet stoppen, waarna een systeem in werking treedt dat het verkeer heel handig regelt: degene die als eerste aankwam bij de kruising, mag als eerste doorrijden, daarna de tweede, enzovoorts. Let dus goed op als u bij een kruising aankomt.

Kinderen, schoolbussen en voetgangers

In Amerika liggen de scholen vaak behoorlijk ver van de woonwijken af zodat veel kleine kinderen met een schoolbus moeten rijden. Deze schoolbussen zijn altijd knalgeel en herkenbaar aan het opschrift ‘schoolbus’.
Als u een kind door onoplettendheid letsel bezorgd kunt u een zeer strenge straf tegemoet zien: miljoenen schadevergoeding en zelfs jarenlange gevangenisstraf zijn geen uitzondering. U bent dan ook verplicht te stoppen als de schoolbus stopt en zijn knipperlichten aanzet, ongeacht uit welke richting u komt. Rij een gestopte schoolbus nooit voorbij; in veel gevallen moeten de kinderen de straat oversteken om hun school te bereiken.
Hoewel voetgangers in het algemeen in de VS niet zoveel voorkomen als hier, hebben ze in veel gevallen wel de ‘right of way’, voorrang dus. Let goed op wat de borden aangeven en neem geen risico. Net als bij kinderen wordt het aanrijden van voetgangers als u schuld hebt in de VS zwaar bestraft.

De middelste baan

Meestal zien Amerikaanse wegen er hetzelfde uit als Nederlandse, zij het dat ze een stuk breder zijn en ook binnen de bebouwde kom behoorlijk vaak twee- of zelfs driebaans. Er is echter soms ook een middelste baan die aan beide kanten een gele streep heeft. Deze middelste baan is bedoeld om af te slaan naar links zonder het achter oprijdende verkeer te hinderen, of om in te voegen zonder het verkeer te hinderen. De middelste baan (er is er altijd maar één) kan echter door auto’s uit beide richtingen gebruikt worden, opletten dus! De gedachte achter die gescheiden middelste baan is, dat u bij het afslaan kan remmen zonder het andere verkeer te hinderen; en bij het invoegen vanuit een zijweg alleen naar links hoeft te kijken, waarna u de middelste baan oprijdt, en alleen naar rechts hoeft te kijken om in te voegen. De regel is simpel: gebruik de middelste baan (als die door gele lijnen gescheiden is van de rest van de weg) nooit om in te halen, alleen om af te slaan en in te voegen. Houdt daarbij uw ogen open voor verkeer uit de tegenovergestelde richting. 

Tanken

Er wordt doorgaans in 2 rijen getankt, met de pomp in het midden, onder leiding van uw reisleider. Zodra het uw beurt is, zet de motor op de standaard, afstappen en dan pas de benzinedop eraf halen. De brandstof kosten zijn inbegrepen bij de reissom.

Gezondheid

De Verenigde Staten hebben geen bijzondere gezondheidsrisico’s, vaccinaties zijn dus niet verplicht. U dient wel absoluut een goede reisverzekering af te sluiten. Geen verzekering is synoniem aan geen hulp! Neem dus een goede reisverzekering met werelddekking.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij verwittigen zodat zij voor betaling en garantie kunnen zorgen. Houdt de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, welk telefoonnummer e.d.) bij de hand als u contact opneemt met de verzekeringsmaatschappij. Uiteraard zal de reisleiding u bijstaan.

Geld

De Dollar is de nationale munt, onderverdeeld in 100 cents. Er zijn bankbiljetten van 1,2,5,10,20,50,100 en 500 Dollar. De munten hebben een waarde van 1,5,25 en 50 cents.Het beste is om een creditcard mee te nemen (VISA en MASTERCARD worden bijna overal geaccepteerd). Betalen met een creditcard is volledig ingeburgerd en in de Verenigde Staten de normaalste betalingswijze. Tevens kunt u met een bankpas en creditcard (duurder) geld opnemen bij geldautomaten. U kunt geld opnemen zodra u het land binnenkomt of neem wat contante dollars mee voor de eerste uitgaven.

BTW

Alle prijzen in Amerika zijn exclusief lokale tax. Dit bedrag kan per plaats en staat verschillen.

Eten, drinken en fooien

Het geven van een fooi is in Amerika en Canada heel gewoon. In sommige beroepen is het zelfs onderdeel van het salaris. Ook is het gebruikelijk in het hotel aan de portier of kamermeisje of aan de taxichauffeur een fooi te geven. Houdt u er rekening mee dat in veel restaurants de prijzen worden aangegeven exclusief tax en bediening. 
Kijk goed op de bon of er al een ‘service-charge’ of ‘gratuity’ is berekend, anders verwacht men dat u die op tafel achterlaat. (min. 15% al naar gelang de kwaliteit van de bediening) Zorgt u er dus altijd voor wat losse dollars in uw zak of tas te hebben. In de meeste Fast Food restaurants is het aannemen van fooien door het personeel echter niet toegestaan.
*Na het uitserveren van uw eten wordt vrij snel daarna de rekening op uw tafel gelegd. Dit is niet omdat ze u snel weg willen hebben, maar als u weg wilt, u niet hoeft te wachten op de rekening. Het is dus servicegericht bedoeld.
Verder is het heel belangrijk om uw legitimatie mee te nemen als u van plan bent een biertje of ander alcoholisch drankje te drinken. In sommige horeca gelegenheden bestaat een 100% legitimatieplicht, ongeacht uw leeftijd.

Gratis refills en maaltijden
In de meeste restaurants is het gebruikelijk dat u gratis een 2e kop koffie of glas frisdrank krijgt. De maten van glazen & bekers is veel groter dan u gewend bent en de porties van maaltijden zijn behoorlijk. Bestel in eerste instantie niet teveel en begin met bekermaat small/medium. Kannen water bij een maaltijd bestellen is ook zeer gebruikelijk en doorgaans gratis.

Telefoneren

Wij adviseren u om gebruik te maken van een telefoonkaart waarmee u belt via een vaste telefoon in uw hotelkamer. U belt namelijk eerst in naar een lokaal nummer. Deze zijn te koop bij een lokale supermarkt en op sommige luchthavens. Dit is de goedkoopste manier van telefoneren. Bellen via whatsapp of skype werkt ook prima, als er WIFI is.
Houd u er wel rekening mee dat het GSM-net niet zo uitgebreid is als in Nederland en u op sommige plaatsen geen tot slecht bereik heeft!

Tijd en maateenheden

De Verenigde Staten hebben verschillende tijdzones, de vermelde plaatsen zijn slechts voorbeelden om u een indruk te geven: (tijden onder voorbehoud van zomer/wintertijd)

New York - 6 uur
Central Time Chicago – 7 uur
Mountain Time Albuquerque – 8 uur
Pacific Time Los Angeles – 9 uur

In de Verenigde Staten wordt nog steeds het metrisch stelsel gebruikt. Onderstaand een hulpmiddel om terug te rekenen:
1 inch = 2,54 cm. / 1 foot = 30,5 cm. / 1 yard = 91,4 cm. / 1 mile = 1,6 km.
1 ounce = 28 gram / 1 pound = 0,45 kg. / 1 quart = 0,946 liter / 1 gallon = 3,78 liter

Temperatuur

In Amerika en Canada zijn grote klimaatverschillen. Omdat het land zo enorm groot is kunnen er grote temperatuurverschillen optreden. Ook tussen dag en nacht. Vooral in woestijn- en berggebieden kunnen grote verschillen optreden tussen dag en nacht. In Amerika wordt de temperatuur niet weergegeven in Celsius maar in graden Fahrenheit. U kunt berekenen hoeveel graden het is: Graden Fahrenheit = (-32:9x5) B.v. 77 graden Fahrenheit = 25gr. Celsius

In uw hotel

 • De meeste hotels hebben ijsblokjesmachines staan waar u gratis gebruik van kunt maken. In uw hotelkamer staat hiervoor doorgaans een kunststof bakje.
 • De toiletten zijn zo gemaakt dat deze standaard al voor de helft zijn gevuld met water.
 • De douche aan/uit zetten gaat veelal middels een uittrekknop. 

Stroom

Het stroomnet in Amerika is niet hetzelfde als dat in Nederland. In ons land gebruiken we 220 volt echter in Amerika is dat 110 volt. Het is belangrijk te weten of uw elektrische apparaten die u mee wilt nemen naar Amerika, ook bruikbaar zijn op 110 volt. In de meeste gevallen zal dit wel het geval zijn. Sommige apparatuur moet men middels een schakelaar omschakelen naar het gewenste voltage. Meestal kunt u duidelijkheid krijgen in de gebruikershandleiding van het apparaat. Verder dient u er rekening mee te houden dat de stekker van onze elektrische apparatuur niet in de wandcontactdoos past in Amerika. Een speciale verloopstekker, waarmee u de stekker geschikt maakt voor Amerika, is bij elke goede elektronicazaak te krijgen. Wij adviseren u om een verdeeldoos voor 3 aansluitingen mee te nemen, dan heeft u maar 1 verloopstekker nodig.

De motor

U heeft een motor geboekt in de door u gewenste categorie en daarbij heeft u een 1ste en 2e keus opgegeven. U gaat voor de huur een contract aan met de verhuurder. De voorwaarden in dit contract ter plaatse zijn bindend. De verhuurder zal er alles aan doen om uw 1ste keus motor klaar te hebben staan. Het kan zijn dat uw geboekte motortype om wat voor reden dan ook, er niet is. De verhuurder zal dan trachten uw 2e keus motor te leveren. U krijgt in ieder geval altijd een gelijkwaardige motor of een kosteloze upgrade. Route 66 Reizen heeft een bemiddelende rol bij eventuele conflicten tussen u en de verhuurder.

Schade

In geval van schade door een ongeval dient altijd binnen 48 uur een politierapport opgemaakt te worden. Bij ontbreken hiervan kunt u geheel verantwoordelijk worden gesteld voor de schade. Te allen tijde dient het schadebedrag ter plaatse te worden voldaan, tot het maximum van het eigen risico. Heeft u een aanvullende all risk verzekering in Nederland afgesloten, dan kunt u bij terugkomst de schadeclaim in Nederland indienen. Schade door oneigenlijk gebruik, nalatigheid of roekeloos rijden (al dan niet onder invloed van alcohol/drugs/medicijnen) is voor eigen risico en het schadebedrag dient (na taxatie) ter plaatse te worden voldaan. Reisleiders zullen u uiteraard volledig bijstaan bij eventuele schade.

Schade aan uw motor door uzelf of een reisgenoot.
De contractant van de motor is altijd degene die schade aan de motor dient af te wikkelen, ook al is het niet door uzelf veroorzaakt. Het kan altijd gebeuren dat iemand per ongeluk uw motor raakt, het kan u ook overkomen. Neem het uw reisgenoot niet kwalijk, u bent immers gedekt door de verzekering. U betaald het schadebedrag aan de verhuurder tot het vastgestelde maximum, exclusief eventuele sleep- en repatriëringskosten. Bij terugkomst in Nederland kunt u de schade indienen bij de Europeesche.
Schade aan de motor in de USA heeft geen enkele invloed op de 'no claim' die u in Nederland heeft opgebouwd. 

Motorverzekering groepsreizen

De door u gehuurde motor heeft een eigen risico van $ 3000 bij schade en $ 5000 bij diefstal. Dit eigen risico is in Nederland extra verzekerd bij de Europeesche met een verzekering voor afkoop eigen risico. Sleepkosten en repatriëring bij voortijdige terugkeer zijn gedekt tot € 3500

Annuleringsverzekering

U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een goede annuleringsverzekering niet ontbreken. Bij het boeken van uw reis kunt u een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten. Deze gaat in op de dag van vertrek en eindigt automatisch op dag van terugkomst. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat u halverwege terug naar huis moet, vanwege bijvoorbeeld ziekte.
De premie bedraagt 5,5% over de totale reissom, exclusief assurantiebelasting en poliskosten.

Heeft u reeds een (doorlopende) annuleringsverzekering, check dan de dekking van het totaalbedrag. Bij veel verzekeringen is dit maximaal € 1850,00. U kunt het verschil tussen de reissom en uw dekking alsnog bij ons verzekeren met de kortlopende annuleringsverzekering.

Reisverzekering met werelddekking voor Nederlandse reizigers

Zonder zorgen op reis met onze kortlopende Optimaal Reisverzekering.
Bij deze verzekering is inbegrepen: Personenhulp | Bagage tot € 5000 | Geneeskundige kosten (kostprijs) | Geld tot € 500 | Reis Rechtsbijstand tot € 25000.
De verzekering gaat in op de dag van vertrek en eindigt automatisch op de dag van terugkomst. De premie bedraagt € 3,90 per dag/per persoon, incl. assurantiebelasting, excl. poliskosten.

Reisverzekering met werelddekking voor Belgische reizigers

Zonder zorgen op reis met onze kortlopende Comfort Reisverzekering. 
Bij deze verzekering is inbegrepen: Personenhulp | Bagage tot € 3000 | Geneeskundige kosten (kostprijs) | Geld tot € 500 
De verzekering gaat in op de dag van vertrek en eindigt automatisch op de dag van terugkomst. De premie bedraagt € 3,60 per dag/per persoon, incl. assurantiebelasting, excl. poliskosten.

Alcohol en drugs

Een alcoholisch drankje na het rijden en tijdens het diner is gezellig, maar drink met mate want u heeft de volgende dag weer een rit voor de boeg en u dient daarvoor toch een beetje fit te blijven. Drink voldoende water om ook uitdroging te voorkomen.

Het gebruik van alcoholische drank en/of drugs tijdens het rijden is verboden. Deelnemers kunnen hierdoor worden uitgesloten van de resterende reis. Kosten hieruit voortvloeiend zijn geheel voor rekening van de deelnemer. In dergelijke gevallen wordt ook de reissom niet terugbetaald.

Klachten

Er kunnen zich soms onvoorziene situaties voordoen. Probeer in een dergelijke situatie altijd een klacht ter plaatse te melden en op te lossen, ook al kost dit moeite. Klachtenbehandeling achteraf kost veel meer tijd en frustratie. U dient de reisleiding ook in de gelegenheid te stellen om een klacht ter plaatse op te lossen, zoals benoemd in onze algemene voorwaarden. 
Emotionele tip: Wanneer u in een situatie bent geraakt die onwenselijk is en u heeft er alles aan gedaan om tot een acceptabele oplossing te komen, laat het dan los en laat het niet uw vakantie overschaduwen en geniet van de rest van de reis.

Wilt u een klacht indienen?

Dien uw klacht zo spoedig mogelijk na terugkeer schriftelijk in. U krijgt een ontvangstbevestiging waarna de klacht in behandeling genomen wordt. De afwikkeling duurt normaal gesproken 2 – 10 weken. De afhandeling door sommige leveranciers, kan langer duren. Bij klachtenafhandeling worden onze voorwaarden gehanteerd.

Een groepsreis is teamwork

Een groepsreis maak je met elkaar! Wees flexibel en draag bij aan een leuke en positieve sfeer. Help elkaar en de reisleiders met de dagelijkse routine van de motoren en de bagage. THAT'S TEAM SPIRIT.

Heeft u tips die u graag zou willen toevoegen aan onze reistips, dan vernemen wij dit graag.
Uitgebreide informatie over motorvakanties kunt u ook vinden op: www.motorrijdeninamerika.nl