Flagstaff

Flagstaff is een redelijk grote stad, met bijna 60.000 inwoners. Flagstaff is niet bekend vanwege de stad zelf, al is er genoeg te beleven in de straten van dit stadje.

De stad is vooral bekend door haar fantastische ligging in de bergen, omringt door bosrijke gebieden. Flagstaff ligt op nog geen anderhalf uur rijden met de motor naar de ingang van het meest bekende Nationale Park van Amerika, de Grand Canyon. De weg naar de ingang van het park toe is een heerlijke bergweg, waar u absoluut uw ogen uit zult kijken.

Flagstaff wordt gekenmerkt door de vier seizoenen, die elk hun eigen karakter geven aan de plaats. De herfst wordt gekenmerkt door de majestueuze gouden kleuren, die de bladeren aan de bomen aannemen. De verschillende kleuren die de bladeren aannemen zorgen voor een fantastische aanblik. In het voorjaar daarentegen ziet u ontelbare wilde bloemen in bloei staan langs de bergwegen. In de winter valt er gemiddeld zo’n vier meter sneeuw, dus het gebied is ook een walhalla voor wintersporters. Met een gemiddelde regenval van ongeveer 70 centimeter is het gebied zeer vruchtbaar.

Flagstaff is echt een plaats om tot rust te komen van een lange motorrit, en te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.

Op de kaart