Denver

Als we over Denver praten zien we beelden van cowboys, saloons en het opdrijven van ‘longhorns’ voor ons. Deze beelden worden gevormd door Hollywood, waar Denver voornamelijk wordt gebruikt als lokatie in western films.

Denver is een moderne stad die met alle omgelegen buitenwijken goed is voor ongeveer drie miljoen inwoners. Dat het een aantrekkelijke stad is om in te wonen kun je merken aan de vele mensen die vanuit andere staten hier jaarlijks naartoe trekken. Vanuit de stad zijn de Rocky Mountains bijna altijd te zien op de achtergrond, wat unieke plaatjes opleverd.

Denver biedt een diversiteit aan museums: Denver Art Museum, Denver Museum of Nature & Science, Denver Firefighter’s Museum, Denver History Museum, Forney Transportation Museum, Denver Children’s Museum en nog veel meer. Ook heeft Denver pretparken: Six Flags Elitches, Lakeside Amusement Park en, als je in de zomer bezoekt, Waterworld.

De 16th Street Mall is een lange winkelstraat waar je kunt wandelen en allerlei winkeltjes kunt bekijken. Als je moe wordt kun je de gratis shuttlebus pakken die de mall op en neer rijdt. De ongeveer een mijl lange mall eindigt in het oude gedeelte van Denver: LoDo (Lower Downtown). In LoDo vind je restaurants, cafes, een van Denvers grootste boekwinkels (Tattered Cover) en vele andere kleine gezellige winkeltjes.

Op de kaart