721B0B3A-8AC7-4C6D-AB1F-5E1CABAA8E21

Robert van Diest

Onze reisleiders zijn op iedere reis inzetbaar.

Robert is reisleider sinds: 2017

Robert heeft onderstaande routes gereden:

  • Excellent West
  • Four Corners
  • Four Corners Mini

Waarom wilde je reizen gaan begeleiden?

Al sinds mijn tienerjaren ben ik bovenmatig geïnteresseerd in veel aspecten van de Amerikaanse cultuur, vooral in de auto’s en motors die daar vandaan komen. Vandaar dat ik na mijn afstuderen in 1999 ruim 3 maanden alleen in een campertje door het westen van de USA heb gereisd om echt kennis te maken met dit land en zijn bewoners. Ik was verkocht en ben al vele malen terug geweest. Zowel om te reizen, voor het bezoeken van evenementen of om bij vrienden te verblijven die ik daar heb leren kennen. Of ik nu alleen ging of met meerdere personen, ik regelde, plande en begeleidde de hele reis en ik merkte dat ik dit ook leuk vond om te doen.

Ik rijd al 20 jaar op motors waarvan de laatste 10 op Harley’s. Deze ervaringen samen met mijn werkervaring als voormalig groepsleider in de psychiatrie en het gevangeniswezen brachten mij op het idee om het één en het ander te combineren en dat is motorreizen begeleiden voor Route 66 Reizen.

 

Wat is leuk aan het begeleiden van reizen?

Het begeleiden van motorreizen combineert dus een aantal passies van mij, zoals de USA en motorrijden en ik ben blij dat Route 66 mij de mogelijkheid geeft om hiervan te genieten.Gedurende deze reizen ga je samen met mensen die dezelfde passies hebben voor motorrijden en Amerika, op avontuur.  Ook al rijd ik dezelfde route is het elke keer toch weer anders omdat de mensen met wie je bent het vanuit andere ogen zien.Tijdens mijn eigen reizen daar heb ik telkens nieuwe en mooie ervaringen opgedaan en het is mooi om dat door te geven aan andere reizigers / avonturiers.Het is geweldig om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het verwezenlijken van mooie herinneringen.

 

Wat is mooi aan het motorrijden in Amerika?

De USA heeft alles in zich om een mooie motorreis te volbrengen, mooie routes, mooie natuur, goede voorzieningen, positief ingestelde bewoners (can do instelling) etc. Vooral buiten de steden is de oneindige horizon en zijn de weidse vista’s prachtig om doorheen te rijden. Vaak onder het genot van heerlijk weer elke dag naar een nieuwe bestemming en een ervaring rijker. Ik ben zelf voornamelijk in California, Arizona, Utah en Nevada geweest en de natuur afgewisseld met de steden vond ik geweldig. Voor ieder wat wils. Enkele hoogtepunten zullen me altijd bijblijven zoals Highway 1, de Grand canyon, Route 66, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, Sequoia National ParK, Death Valley en Monument Valley.

Een vakantie in Amerika is een beleving op zichzelf en al helemaal op de motor. Dat moet je gewoon meemaken.