Niko

Niko van Keymolen (BE)

Niko heeft onderstaande routes gereden:

  • Four Corners
  • Route 66
  • Four Corners mini


Waarom wilde je reizen gaan begeleiden?

Het begeleiden van roadtrips biedt ons ‘reisleiders’ bij wijze van spreke een ‘win-win’ situatie. Enerzijds krijgen we de kans om op reguliere basis naar Amerika te vertrekken en anderzijds de mogelijkheid om onze operationele reiservaringen uit te wisselen met mensen die hun eerste toeristische stappen in Amerika willen ondernemen. Het begeleiden van reizen kan worden beschouwd als een hobby.
Als ‘Americanofiel’ van het eerste uur en liefhebber van Amerikaanse iconen (waaronder Harley Davidson motorfietsen, Gibson Guitars etc.) heb ik de laatste jaren een meer dan gemiddelde affiniteit opgebouwd met Amerika. Dit komt door de meervoudige reizen die ik regelmatig naar de VS heb ondernomen.  De stimulans om herhaaldelijk naar Amerika te reizen werd tevens aangespoord door enkele familieleden die reeds jarenlang in Amerika woonachtig zijn

Wat is leuk aan het begeleiden van reizen?

Het leuke aan het begeleiden van reizen vind ik dat het telkens weer een avontuurlijke belevenis is. Flexibel inspelen en anticiperen op onverwachte situaties zijn vaak aan de orde, zoals weersomstandigheden. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mensen te ontmoeten met dezelfde interesse, namelijk motorrijden en reizen in Amerika. Tevens is het een fantastische ervaring om de reizigers tijdens hun roadtrip operationeel te ondersteunen. De banden die tijdens de reis tot stand komen, vormen vaak de voedingsbodem voor latere vriendschappen.

Wat is mooi aan het motorrijden in Amerika?

Amerika is werkelijk het ‘Beloofde Land’ voor de motorrijder. Hierbij kan gedacht worden aan de voortreffelijke verkeersinfrastructuur, het ruime wegennet (samengesteld uit highways, interstates etc.) gekoppeld aan spectaculaire adembenemende natuurfenomenen, legendarische metropolen en de typische Amerikaanse gastvrijheid. Bepaalde regio’s zijn klimatologisch bijzonder zacht zodat je er het ganse jaar door kan genieten op de motorfiets.